Jablková bábovka se skořicí

Recept na vláčnou bábovku s jablky.


5.05x
75 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

Žloutky v míse vyšleháme s cukrem. Přidáme mletou skořici, med, rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto příliš husté, zředíme mlékem (postačí 3 - 4 lžíce). Nakonec přimícháme nakrájená jablíčka.

Těsto na jablečnou bábovku vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a na 200 °C pečeme cca 20 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 40 minut.

Jablečnou bábovku se skořicí vyklopíme, necháme zcela vychladnout a až poté nakrájíme na dílky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablková bábovka se skořicí

Zpět na recept