Jablečný závin s medem

Výborný a oblíbený závin s jablky, ale zcela bez cukru, dochucený jen skořicí a medem.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si klasickou jablkovou náplň do závinu - jablka očistíme, zbavíme slupek a nastrouháme, nebo můžeme spolu se slupkou nakrájet na malé kostičky, ani to není příliš pracné a někomu to lépe vyhovuje, jablka nepustí při přípravě tolik šťávy. Nastrouhaná či nakrájená jablka poté zasypeme skořicí, přidáme několik velkých lžic medu, trochu strouhanky, je možné přidat ještě napřklad rozinky nebo ořechy. Směs dobře promícháme.

Listové těsto vyndáme z obalu, propracujeme a poté rozválíme, vytvoříme dva pláty, doprostřed podélně poklademe náplň a poté zavineme, dobře upevníme konce.

Jalečné záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme vajíčkem, závin má pak po upečení krásnou zlatavou barvu.

Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 20 - 30 minut. Závin obvykle provoní celý dům a krásně zezlátne, což jsou neklamné známky toho, že je hotový.

Jablečný závin s medem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Jak na domácí listové těsto?

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný závin s medem

Zpět na recept