Výborný a oblíbený závin s jablky, ale zcela bez cukru, dochucený jen skořicí a medem.
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
směs | |
2 lžíce | strouhanka |
7 ks | jablko |
4 lžíce | med |
2 lžíce | skořice mletá |
těsto | |
1 balíček | listové těsto |
Připravíme si klasickou jablkovou náplň do závinu - jablka očistíme, zbavíme slupek a nastrouháme, nebo můžeme spolu se slupkou nakrájet na malé kostičky, ani to není příliš pracné a někomu to lépe vyhovuje, jablka nepustí při přípravě tolik šťávy. Nastrouhaná či nakrájená jablka poté zasypeme skořicí, přidáme několik velkých lžic medu, trochu strouhanky, je možné přidat ještě napřklad rozinky nebo ořechy. Směs dobře promícháme. Listové těsto vyndáme z obalu, propracujeme a poté rozválíme, vytvoříme dva pláty, doprostřed podélně poklademe náplň a poté zavineme, dobře upevníme konce. Jalečné záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme vajíčkem, závin má pak po upečení krásnou zlatavou barvu. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 20 - 30 minut. Závin obvykle provoní celý dům a krásně zezlátne, což jsou neklamné známky toho, že je hotový. Jablečný závin s medem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem
Pojďte si zkusit upéct jablečný koláč s ořechy. Při pečení vám krásně provoní byt jablky a skořicí a navodí pravou podzimní atmosféru.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena