Jablečná rusalka

Takto si vnučka pojmenovala jablečný koláč. Recept zvládne úplně každý. Je dobrý teplý i studený.


4.69x
90 min
4×

Ingredience

2 lžícecukr moučka
0.3 lžičkymletá skořice
4-6 lžicsekané mandle
8-10 kskyselejší jablko

těsto

5 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
2 dlcukr krupice
citronová kůra
3 dlhrubá mouka

na ozdobu

vanilkový cukr

podle potřeby

1-2 lžícemáslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejdříve si omyjeme, osušíme a rozpůlíme středně velká kyselejší jablíčka, vykrojíme jádřince a neloupaná je nakrájíme na kousky. Větší plech hodně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech stejnoměrně rozprostřeme jablíčka, posypeme trochu cukrem a skořicí a posekanými loupanými mandlemi. Půlku mandlí si odložíme. Zalijeme těstem, které si připravíme tak, že v misce rozšleháme vejce s cukrem a přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Těsto posypeme mandlemi. V předehřáté troubě jablečnou rusalku upečeme. Po vychladnutí jablečnou rusalku pocukrujeme cukrem s vanilkou a nakrájíme.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablečná rusalka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena