Italský dort

Čokoládovo-oříškové pokušení.


2.994x
90 min

Ingredience

těsto

150 gcukr
150 gmáslo
3 ksbílky
3 ksžloutky
0.5 balíčkuvanilkový cukr
100 gpolohrubá mouka
1 lžičkakypřící prášek
80 gstrouhaná čokoláda
150 glískové nebo vlašské ořechy

poleva

50 gmáslo
60 gčokoláda na vaření

na ozdobu

0.2 lsmetana ke šlehání
1 balíčekztužovač šlehačky
1.5 clCherry brandy

na potření

meruňkový džem

Postup přípravy

Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou čokoládu a ořechy. Nakonec lehce přimícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve střední části trouby při 160°C asi 50 - 60minut.

Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme meruňkovým džemem.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a celý dort polevou přelijeme.

Smetanu se ztužovačem vyšleháme do tuhé pěny, opatrně vmícháme cherry brandy a použijeme k nazdobení dortu.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italský dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.