Italský bílý chléb

Oblíbený italský chléb, který se používá jako příloha k jídlům i jako základ na bruschetii.


3.1158x
90 min
3×

Postup přípravy

Cukr smícháme s droždím a vlažnou vodou a necháme kvásek asi 15 minut v teple kynout.

Mouku prosejeme do mísy. Vzešlý kvásek smícháme s moukou a vypracujeme z něj hladké těsto. Uplácáme z něj bochánek, který necháme v teple kynout asi 20 minut. Pak jej rozdělíme na 4 menší kousky a necháme je znovu chvilku kynout.

Bochník na bruschetti tvarujeme podobně jako bagetu: podlouhlý váleček. Z dalšího kousku můžeme vytvarovat třeba foccaciu: dlaněmi splácneme bochánek v placku a zapíchneme do ní několik snítek rozmarýnu a zastříkneme ji olivovým olejem.

Chleby (případně naše "výtvory") naskládáme na plech a necháme je ještě chvilku nakynout. Troubu rozehřejeme na 180 °C a chleby pečeme 20 - 30 minut. Doba záleží na velikosti.

Chléb necháme vychladnout a můžeme jej podávat nebo z něj dělat bruschetti.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italský bílý chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena