Vaření.czReceptyItalská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka

Recept na skvělou omáčku na těstoviny i maso. A proč italská? Voní přeci po bazalce!


2.91100x
60 min
1×

Ingredience

50 gcibule
1 ksceler
600 grajče
1 ksmrkev
1 lžíceolivový olej

podle chuti

cukr
sůl
petrželka
bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zeleninu (mrkev, cibule, celer a rajčata) očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky a na plátky karotku, cibuli a celer. Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme. Vše dusíme na oleji pod pokličkou asi půl hodiny. Pak směs prolisujeme, osolíme, osladíme a opepříme a dusíme bez pokličky do té doby, než nám omáčka zhoustne. Do hotové italské rajčatové omáčky můžeme přidat trochu čerstvých bylinek. Italskou rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská rajčatová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena