Indické placky čápátí

Recept na známé indické placky používané jako příloha k různým pokrmům.


4.4143x
45 min
6×

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
200 mlvlažná voda
1-2 lžícerostlinný olej
500 gpolohrubá pšeničná mouka

na potření

máslo

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, vlažnou vodu a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi. Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem. Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.

Placky na nejrůznější způsoby

Zahřejte se kořením aneb kari v receptech

Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.

Zahřejte

Indická kuchyně

Většina z nás, kteří jsme ochutnali indickou kuchyni, nemůže zapomenout na rozmanitou a nepopsatelnou variaci chutí a vůní. Kvůli této exotické kuchyni nemusíme vážit dalekou cestu do Indie nebo do indických restaurací, ale můžeme si kousek Indie přinést prostřednictvím indických pochoutek také do našich kuchyní.

Indická

user-icon

autor Bublina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Indické placky čápátí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena