Chutná a hlavně sytá polévka. Recept potěší ty, kteří holdují české kuchyni.
Hodnocení
3.0
/ 5 (58x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
2 ks
vejce
50 g
máslo
80 g
krupice
2 lžíce
polévkové koření
1 ks
uzená žebra
150 g
mražená zeleninová směs
podle chuti
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
Uzené žebro omyjeme a dáme uvařit do horké vody. Když je maso měkké, vyjmeme kosti a maso nakrájíme na drobné kousky.
Na másle opražíme zeleninovou směs a rozmixujeme. Do rozmixovaného základu vmícháme krupici a chvíli restujeme. Pak zalijeme vývarem ze žebra a rozmícháme na hustou kaši. Okořeníme, vmícháme kousky uzeného masa a prohřejeme.
Hustou polévku z uzeného žebra odstavíme, vmícháme dvě rozšlehaná vejce a můžeme podávat.