Husí játra na víně

Recept na delikatesu nejen ke sváteční příležitosti.


5.01x
10 min

Ingredience

1 špetkasůl
2 lžícetuk
1 kscibule
1 dlčervené víno
5 dkganglická slanina
100 ghusí játra

Postup přípravy

Očištěná husí játra pečlivě opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Opečeme je zprudka po obou stranách v horkém tuku společně s najemno nasekanou cibulkou, pro lepší šmak můžeme přidat i na kostičky pokrájenou anglickou slaninu nebo špek. Podlijeme červeným vínem, mírně osolíme a krátce podusíme. Plátky husích jater na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Podáváme s americkými nebo šťouchanými bramborami, zeleninovou oblohou a domácí tatarkou.

Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Je to skoro k neuvěření, ale svatý Martin už bude na svém bílém koni co nevidět na cestě, tudíž přichází čas zalistovat kuchařkami a připravit se na každoroční svatomartinskou hostinu. Svatomartinská pečená husa symbolicky zahajuje odpočet do Vánoc, mnohá hospodyňka tak už teď přemýšlí, jak na to, aby ta letošní sváteční pečínka byla ještě o něco lepší než ta loňská.

Svatomartinská

Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?

Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?

Knedlíky

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Husí játra na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena