1 špetka | sůl | |
2 lžíce | tuk | |
1 ks | cibule | |
1 dl | červené víno | |
5 dkg | anglická slanina | |
100 g | husí játra |
Očištěná husí játra pečlivě opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Opečeme je zprudka po obou stranách v horkém tuku společně s najemno nasekanou cibulkou, pro lepší šmak můžeme přidat i na kostičky pokrájenou anglickou slaninu nebo špek. Podlijeme červeným vínem, mírně osolíme a krátce podusíme. Plátky husích jater na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Podáváme s americkými nebo šťouchanými bramborami, zeleninovou oblohou a domácí tatarkou.
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Je to skoro k neuvěření, ale svatý Martin už bude na svém bílém koni co nevidět na cestě, tudíž přichází čas zalistovat kuchařkami a připravit se na každoroční svatomartinskou hostinu. Svatomartinská pečená husa symbolicky zahajuje odpočet do Vánoc, mnohá hospodyňka tak už teď přemýšlí, jak na to, aby ta letošní sváteční pečínka byla ještě o něco lepší než ta loňská.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena