Husarské koule

Velmi dobré, ale nic pro žlučníkáře.


4.511x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
1 kscibule
1 lžícesádlo
1 šálekrýže
5 dkgšpek
200-250 mlzakysaná smetana
0.5 kgmleté maso
10-15 dkguzené maso
0-1 kgkysané zelí

podle potřeby

sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Do misky dáme mleté maso, přidáme na drobno nakrájené uzené. Osolíme, přidáme papriku, šálek syrové rýže, kterou jsme oprali horkou vodou, celé vejce a vše promícháme. Do hrnce na lžíci sádla a kousku špeku osmaženého na škvarečky přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. Z mletého masa vytvoříme koule a obalíme zelím. Koulemi pokryjeme dno hrnce a dusíme asi hodinu, až změkne rýže. Husarské koule podléváme šťávou ze zelí nebo vývarem či teplou vodou. Asi 10 minut před dovařením koule zalijeme smetanou. Omáčku můžeme zahustit jíškou. Husarské koule podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Šája

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Husarské koule

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena