Husa pečená na kmínu

Další chutný recept na husu ze Slovácka.


4.587x
0
3×

Ingredience

sůl
1 kshusa

podle chuti

kmín

podle potřeby

vývar z drůbků

Postup přípravy

Vykuchanou, očištěnou a pod tekoucí vodou pečlivě omytou husu zevnitř i na povrchu osolíme, dobře okmínujeme a vložíme prsíčky dolů do pekáče.

Husu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě. Během dušení obrátíme a dáme pozor, aby se kůže nepřipekla k pekáči. Doba úpravy záleží na stáří husy. Pak husu na kmínu dopečeme bez pokličky. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z drůbků. U husy hodně sádelnaté musíme kůži propíchat vidličkou, aby sádlo vyteklo a vyškvařilo se. Sádlo sbíráme z pekáče bez vypečené šťávy, aby se nepřepalovalo. Správně upečená husa musí mít dozlatova vypečenou kůžičku.

Husu pečenou na kmínu naporcujeme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti.

Foto: PROFIMEDIA.CZ
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husa pečená na kmínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.