Vyzkoušejte snadný recept na velmi dobrý a lehce stravitelný dezert z marinovaných hrušek, kuskusu a granátového jablka.
3 lžíce | olej |
1 ks | citron |
2 ks | hruška |
200 g | kuskus |
300 ml | červené víno |
1 ks | granátové jablko |
podle chuti | |
---|---|
4-6 lžic | cukr |
sůl | |
1 špetka | skořice mletá |
1 špetka | mletá kurkuma |
Kuskus připravíme podle návodu na obalu s tím, že do tekutiny přidáme olej, sůl a kurkumu. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Řádně omytý citron nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Granátové jablko rozkrojíme a sladká zrnka přendáme do misky. Nakrájený citron vložíme do kastrůlku, přidáme cukr a skořici, vše podlijeme červeným vínem a necháme přejít varem. Pak do svařeného vína vložíme hrušky, zvolna je povaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Vychladlý a ochucený kuskus promícháme se zrnky a šťávou z granátového jablka.Kuskus rozdělíme do misek na porce. Kuskus poklademe hruškou, zakapeme podle chuti zredukovanou šťávou a podáváme.
Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena