Recept na úžasně vláčné lívance, které voní po skořici.
těsto | |
---|---|
2 ks | hruška |
200 g | hladká špaldová mouka |
1 špetka | sůl |
1 lžička | jedlá soda |
1 lžička | skořice mletá |
1 dl | voda |
1 dl | sojové mléko |
1 lžíce | med |
podle chuti | |
med | |
ovoce |
Hrušky oloupeme a okolo jádřince nastrouháme na jemném struhadle, budeme potřebovat asi 300 g i se šťávou. Přidáme prosátou mouku, mléko, vodu, skořici, jedlou sodu a špetku soli s medem. Vše dobře promícháme a necháme 15 minut odležet.
Na lívanečníku pak pozvolna smažíme lívanečky z obou stran, aby byly pěkně dozlatova a uvnitř propečené.
Hruškové lívance podáváme přelité medem nebo javorovým sirupem a ozdobíme libovolným ovocem a skořicí podle chuti.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena