Hrušky oloupeme a okolo jádřince nastrouháme na jemném struhadle, budeme potřebovat asi 300 g i se šťávou. Přidáme prosátou mouku, mléko, vodu, skořici, jedlou sodu a špetku soli s medem. Vše dobře promícháme a necháme 15 minut odležet.
Na lívanečníku pak pozvolna smažíme lívanečky z obou stran, aby byly pěkně dozlatova a uvnitř propečené.
Hruškové lívance podáváme přelité medem nebo javorovým sirupem a ozdobíme libovolným ovocem a skořicí podle chuti.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena