Výborné a vláčné lívance vonící skořicí a malinami.
těsto | |
---|---|
150 g | hladká mouka |
50 g | cukr |
200 ml | mléko |
1 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
2 balíčky | skořicový cukr |
na potření | |
1 sklenice | malinová marmeláda |
na ozdobu | |
1 ks | šlehačka ve spreji |
směs | |
300 g | maliny |
1 hrneček | cukr |
Mouku, mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, skořicový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse, až vymícháme hladké hustší těsto. Necháme trochu nabobtnat a mezitím si rozpálíme lívanečník. Připravíme si také čerstvé nebo mražené maliny, cukr a malinový džem, ušleháme šlehačku, nebo můžeme použít tu ve spreji.
Lívancové těsto poté lijeme na pánev nebo lívanečník s kapkou oleje pro každý lívanec a opékáme z obou stran dozlatova. Lívance budou vyšší a nadýchané, ale je třeba po rozpálení trochu ztlumit plotýnku a péct pomalu, aby prostředek lívanců nezůstal syrový.
Během pečení lívanců můžeme v kastrůlku rozehřát maliny zasypané s cukrem, až pustí šťávu a vytvoří horkou malinovou kaši. Hotové lívance podáváme pomazané malinovým džemem, postříkané šlehačkou a přelité horkými malinami. Dobrou chuť!
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena