Výborné a vláčné lívance vonící skořicí a malinami.
těsto | |
---|---|
150 g | hladká mouka |
50 g | cukr |
200 ml | mléko |
1 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 balíček | prášek do pečiva |
2 balíčky | skořicový cukr |
na potření | |
1 sklenice | malinová marmeláda |
na ozdobu | |
1 ks | šlehačka ve spreji |
směs | |
300 g | maliny |
1 hrneček | cukr |
Mouku, mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, skořicový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse, až vymícháme hladké hustší těsto. Necháme trochu nabobtnat a mezitím si rozpálíme lívanečník. Připravíme si také čerstvé nebo mražené maliny, cukr a malinový džem, ušleháme šlehačku, nebo můžeme použít tu ve spreji.
Lívancové těsto poté lijeme na pánev nebo lívanečník s kapkou oleje pro každý lívanec a opékáme z obou stran dozlatova. Lívance budou vyšší a nadýchané, ale je třeba po rozpálení trochu ztlumit plotýnku a péct pomalu, aby prostředek lívanců nezůstal syrový.
Během pečení lívanců můžeme v kastrůlku rozehřát maliny zasypané s cukrem, až pustí šťávu a vytvoří horkou malinovou kaši. Hotové lívance podáváme pomazané malinovým džemem, postříkané šlehačkou a přelité horkými malinami. Dobrou chuť!
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Veronika
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.