těsto | ||
---|---|---|
150 g | hladká mouka | |
50 g | cukr | |
200 ml | mléko | |
1 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
2 balíčky | skořicový cukr | |
na potření | ||
1 sklenice | malinová marmeláda | |
na ozdobu | ||
1 ks | šlehačka ve spreji | |
směs | ||
300 g | maliny | |
1 hrneček | cukr |
Mouku, mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, skořicový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse, až vymícháme hladké hustší těsto. Necháme trochu nabobtnat a mezitím si rozpálíme lívanečník. Připravíme si také čerstvé nebo mražené maliny, cukr a malinový džem, ušleháme šlehačku, nebo můžeme použít tu ve spreji.
Lívancové těsto poté lijeme na pánev nebo lívanečník s kapkou oleje pro každý lívanec a opékáme z obou stran dozlatova. Lívance budou vyšší a nadýchané, ale je třeba po rozpálení trochu ztlumit plotýnku a péct pomalu, aby prostředek lívanců nezůstal syrový.
Během pečení lívanců můžeme v kastrůlku rozehřát maliny zasypané s cukrem, až pustí šťávu a vytvoří horkou malinovou kaši. Hotové lívance podáváme pomazané malinovým džemem, postříkané šlehačkou a přelité horkými malinami. Dobrou chuť!
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena