Skořicové lívance s horkými malinami a šlehačkou

Výborné a vláčné lívance vonící skořicí a malinami.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Mouku, mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, skořicový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse, až vymícháme hladké hustší těsto. Necháme trochu nabobtnat a mezitím si rozpálíme lívanečník. Připravíme si také čerstvé nebo mražené maliny, cukr a malinový džem, ušleháme šlehačku, nebo můžeme použít tu ve spreji.


Lívancové těsto poté lijeme na pánev nebo lívanečník s kapkou oleje pro každý lívanec a opékáme z obou stran dozlatova. Lívance budou vyšší a nadýchané, ale je třeba po rozpálení trochu ztlumit plotýnku a péct pomalu, aby prostředek lívanců nezůstal syrový.


Během pečení lívanců můžeme v kastrůlku rozehřát maliny zasypané s cukrem, až pustí šťávu a vytvoří horkou malinovou kaši. Hotové lívance podáváme pomazané malinovým džemem, postříkané šlehačkou a přelité horkými malinami. Dobrou chuť!


Palačinky versus lívance - co vede u vás? Vybrali jsme ty nejlepší recepty našich čtenářů - inspirujte se!


Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!


Palačinky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicové lívance s horkými malinami a šlehačkou

Zpět na recept