Hrnkové knedle

Výborné k omáčkám i samotné. Zvládne i začátečník.


3.181x
45 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do misky, přelijeme mlékem, přidáme žloutky, špetku soli, posypeme moukou a vše důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do hmoty. Hrnky vymažeme máslem a naplníme vždy jen do poloviny připravenou hmotou. Hrnky vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byl hrníček z poloviny ponořen. Vaříme od začátku varu 20 minut pod pokličkou, poté vypneme a zkryté necháme ještě 10 minut stát.
user-icon

autor rzhkamila

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrnkové knedle

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena