Hrnkové knedle

Výborné k omáčkám i samotné. Zvládne i začátečník.


3.181x
45 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do misky, přelijeme mlékem, přidáme žloutky, špetku soli, posypeme moukou a vše důkladně promícháme.

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do hmoty.

Hrnky vymažeme máslem a naplníme vždy jen do poloviny připravenou hmotou.

Hrnky vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byl hrníček z poloviny ponořen.

Vaříme od začátku varu 20 minut pod pokličkou, poté vypneme a zkryté necháme ještě 10 minut stát.
user-icon

autor rzhkamila


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkové knedle

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.