Hrnkové houskové knedlíky

Recept na hrnečkové knedlíky, které jsou u našich hospodyněk často k vidění.


2.91219x
45 min
7×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájené housky nebo rohlíky. Přidáme v mléce rozmíchané žloutky, osolíme a vypracujeme těsto. Zlehčíme ho pevně ušlehanými bílky.

Houskovým těstem naplníme 2 hrnky o objemu 250 ml, které jsou dobře vymazané tukem. Plníme je jen do dvou třetin, protože těsto nabude.

Hrnky vložíme do hrnce s vodou, která by měla zakrývat hrnečky do poloviny. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Knedlíky zkoušíme tak, že do nich strčíme špejli. Pokud je špejle po vytažení suchá, knedlíky jsou hotové.

Hrnkové houskové knedlíky tenkým nožem uvolníme od hrnečku a vyklopíme. Hrnkové houskové knedlíky krájíme obvyklým způsobem a podáváme k omáčkám a masu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkové houskové knedlíky

Zpět na recept