Jednoduchý hrníčkový recept na kynuté houskové knedlíky.
těsto | |
---|---|
4 špetky | sůl |
1 ks | vejce |
1-2 hrnky | voda |
0.5 balíčku | droždí |
1 ks | rohlík |
3 hrnky | hrubá mouka |
Do mísy vsypeme 3 hrnky hrubé mouky. Přidáme 4 větší špetky soli, rozklepneme 1 vajíčko. Přidáme kvasnice rozmíchané v hrnku vlažné vody a 1 pokrájený rohlík nebo housku. Vše zamícháme. Podle potřeby přidáme vlažnou vodu, aby se těsto nelepilo nebo nebylo sypké. Těsto v míse posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Po nakynutí z těsta vytvarujeme 3 knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a necháme pár minut nakynout. Pak houskové knedlíky vaříme v osolené vodě 10 minut. Otočíme je a vaříme dalších 10 minut. Pozor, při vaření neodklápíme pokličku, pouze při otočení knedlíků. Hotové houskové knedlíky vyjmeme a propícháme špejlí. Hrníčkové houskové knedlíky nakrájíme a můžeme servírovat. Podáváme s hlavním jídlem podle chuti.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Háňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena