Hrníčková žemlovka

Lahodné jablečné mlsání z veky, jablek a rozinek. Recept na teplý sladký pokrm upečený v hrníčku.


3.02x
75 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a následně oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme mléko a špetku mleté skořice se zázvorem. V jiné misce vyšleháme z bílků sníh, který opatrně vmícháme do připravené mléčné směsi.

Bílou veku nakrájíme na kostičky, které vložíme do mísy k mléčné směsi a necháme asi 5 minut nasáknout.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Hrnky vymažeme máslem a vyložíme vrstvou namočeného pečiva, pokračujeme vrstvou jablek a rozinek. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo pouze pečivo.

Povrch žemlovky posypeme sekanými mandlemi a pečeme asi 40 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Hrníčkovou žemlovku před podáváním necháme chvíli odpočinout a podáváme teplou, posypanou cukrem moučka a politou rozpuštěným máslem.
user-icon

autor Lenisshka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčková žemlovka

Zpět na recept