Hřibová máčanka

Recept na výbornou polévku z hub.


5.02x
60 min

Ingredience

1-2 česnek
0.8 mléko
1 kscibule
1 dlvoda
20 dkghouby
1 ksbobkový list
1 lžícehladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 lžícemletá sladká paprika
0.5 dlvoda ze zelí

podle chuti

sůl

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Připravíme si 1,5 l vody, půlku vody z kysaného zelí a 20 dkg sušených hub, které namočíme, aby změkly. Po přecezení měkké houby nakrájíme na malé kousky, přidáme bobkový list, oloupané stroužky česneku a osolíme. Vaříme 3/4 hodiny.

Připravíme s čtvrt litru mléka, jeden kelímek šlehačky, lžíci hladké mouky a vše zakvedláme a přilijeme k houbám. Ještě trochu povaříme. Nakonec na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme sladkou papriku, tím polévku omastíme.

Hřibová máčanka je výbornou polévkou.
user-icon

autor panda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hřibová máčanka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská