Hřibová sekaná s tymiánem

Recept na povedenou sekanou se sušenými hříbky.


3.73x
75 min

Postup přípravy

Oloupanou cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Hříbky hodinu předem namočíme nebo použijeme čerstvé, ty předem podusíme na másle.



Mleté maso, libovolně namixované, promícháme s cibulí, česnekem, houbami, kořením a vejcem. Podle chuti osolíme a vytvarujeme bochánek.



Hřibovou sekanou dáme péct do trouby zhruba na 40 minut - na plechu nebo ve formě. Prvních zhruba 25 minut by měla být sekaná přikrytá, pak odkryjeme, abychom získali křupavou kůrku. Povrch sekané můžeme před pečením potřít harissou, pokud ji máme po ruce.



Hřibovou sekanou s tymiánem podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou, tak chutná nejlépe.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hřibová sekaná s tymiánem

Zpět na recept