Hřibová smaženice

Smaženice z pravých hřibů je velká pochoutka, ale dá se připravit z čerstvých i sušených hub. Osvědčený recept na výbornou večeři.


3.014x
20 min

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do teplé vody a necháme nasáknout - asi 30 minut. Pokud máme čerstvé pravé hřiby, očistíme je a pokrájíme na plátky. Poměr sušených hub k čerstvým je 1:10, tedy pokud použijeme 50 g sušených hub, potom potřebujeme 500 g čerstvých hub. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na kostky. Vejce dobře rozšleháme se solí. Na osobu dáváme v průměru 2 až 3 vejce.

Na rozehřátém tuku (oleji anebo sádle) orestujeme cibuli do zesklovatění. Přidáme hřiby a přilijeme vodu, ve které byly namočené, jemně osolíme, okořeníme mletým kmínem, čerstvě mletým černým pepřem a dusíme doměkka. Po odpaření tekutiny hřiby ještě opečeme, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a za stálého míchání připravíme řidší smaženici. Česnek se do tohoto jídla nepřidává!

Hřibovou smaženici podáváme horkou s čerstvým domácím chlebem nebo pečivem. Smaženici můžeme také servírovat s horkým čajem s citronem a domácí čalamádou. Jde o velmi chutné, rychlé, poměrně laciné, vydatné a nádherně voňavé jídlo. Nejchutnější je smaženice připravená na domácím vepřovém sádle.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hřibová smaženice

Zpět na recept