Hřibová smaženice

Smaženice z pravých hřibů je velká pochoutka, ale dá se připravit z čerstvých i sušených hub. Osvědčený recept na výbornou večeři.


3.014x
20 min

Ingredience

4 ksvejce
1 kscibule
3 lžíceslunečnicový olej
50 gsušené hřiby

podle chuti

sůl
mletý kmín
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do teplé vody a necháme nasáknout - asi 30 minut. Pokud máme čerstvé pravé hřiby, očistíme je a pokrájíme na plátky. Poměr sušených hub k čerstvým je 1:10, tedy pokud použijeme 50 g sušených hub, potom potřebujeme 500 g čerstvých hub. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na kostky. Vejce dobře rozšleháme se solí. Na osobu dáváme v průměru 2 až 3 vejce.

Na rozehřátém tuku (oleji anebo sádle) orestujeme cibuli do zesklovatění. Přidáme hřiby a přilijeme vodu, ve které byly namočené, jemně osolíme, okořeníme mletým kmínem, čerstvě mletým černým pepřem a dusíme doměkka. Po odpaření tekutiny hřiby ještě opečeme, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a za stálého míchání připravíme řidší smaženici. Česnek se do tohoto jídla nepřidává!

Hřibovou smaženici podáváme horkou s čerstvým domácím chlebem nebo pečivem. Smaženici můžeme také servírovat s horkým čajem s citronem a domácí čalamádou. Jde o velmi chutné, rychlé, poměrně laciné, vydatné a nádherně voňavé jídlo. Nejchutnější je smaženice připravená na domácím vepřovém sádle.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hřibová smaženice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena