Hrášková polévka s mátou a smetanou

Lahodný hráškový krém se smetanou. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


4.564x
30 min
19×

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty.

Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu.

Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.

Hotovou hráškovou polévku s mátou a smetanou servírujeme společně s česnekovými krutony.

Zdroj: Interspar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková polévka s mátou a smetanou

Zpět na recept