Hranolky ze sladkých brambor

Od teď si můžete udělat hranolky i ze sladkých domácích brambor. Recept je jednoduchý.


2.36x
25 min

Postup přípravy

Olej ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 160 °C.

Velké brambory oloupeme a rozkrájíme na hranolky. Ty osušíme papírovou utěrkou.

Snížíme teplotu fritovacího hrnce na 130 °C a hranolky smažíme přibližně 3 minuty. Vyjmeme je, zvýšíme teplotu na 180 °C a poté hranolky smažíme 1 minutu.

Hotové hranolky osolíme a ihned podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem.
user-icon

autor Nikol


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hranolky ze sladkých brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká