Hrachovo-uzená polévka

Recept na sytou hrachovou polévku vařenou s uzenou krkovicí.


4.819x
160 min
5×

Postup přípravy

Hrách namočíme přes noc do vody. Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupeme. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky.

Uzenou krkovici očistíme a vložíme asi do 2 litrů studené vody. Přidáme namočený hrách, cibuli, stroužky česneku, celer, mrkev, petržel a bobkové listy. Zvolna vaříme asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne.

Pak z polévky vyjmeme měkkou krkovici, kterou nakrájíme na drobné kousky. Z vývaru odstraníme vylouhované bobkové listy a přisypeme mražený hrášek. Vše ještě 5 minut povaříme, podle potřeby osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Polévku rozmixujeme dohladka, prohřejeme a zjemníme máslem.

Nakrájené maso rozdělíme na talíře, přelijeme krémovou hrachovo-uzenou polévkou a podáváme s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachovo-uzená polévka

Zpět na recept