Uzená žebra dáme vařit v osolené vodě, můžeme přidat i zeleninový bujon. Po vyvaření masa a kostí žebra vyndáme, necháme trochu vychladnout a obereme maso, které v případě potřeby ještě pokrájíme.
Obrané maso vhodíme zpátky do polévky, kam jsme mezitím přidali jednu až dvě hrsti rýže, kterou necháme v polévce vařit doměkka. Nakonec do uzené polévky přidáme rozkvedlané vejce a pro barvu nasekanou petželku nebo pažitku, podle chuti ještě dosolíme či přidáme pepř.
Obměnou receptu může být nejprve na oleji orestovaná rýže, kterou zasypeme cibulkou a zalijeme vývarem z uzeného masa. Samotné a už uvařené maso přidáváme poté nakrájené na kostky nebo proužky. Obvykle není tuto polévku třeba zahušťovat.
Uzenou polévku s rýží rozlijeme do talířů a podáváme.