Uzená polévka s rýží

Recept na rychlou a jednoduchou polévku pro všední dny - jen silný vývar z uzených žeber, rýže a petrželka.


4.04x

Postup přípravy

Uzená žebra dáme vařit v osolené vodě, můžeme přidat i zeleninový bujon. Po vyvaření masa a kostí žebra vyndáme, necháme trochu vychladnout a obereme maso, které v případě potřeby ještě pokrájíme.

Obrané maso vhodíme zpátky do polévky, kam jsme mezitím přidali jednu až dvě hrsti rýže, kterou necháme v polévce vařit doměkka. Nakonec do uzené polévky přidáme rozkvedlané vejce a pro barvu nasekanou petželku nebo pažitku, podle chuti ještě dosolíme či přidáme pepř.

Obměnou receptu může být nejprve na oleji orestovaná rýže, kterou zasypeme cibulkou a zalijeme vývarem z uzeného masa. Samotné a už uvařené maso přidáváme poté nakrájené na kostky nebo proužky. Obvykle není tuto polévku třeba zahušťovat.

Uzenou polévku s rýží rozlijeme do talířů a podáváme.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená polévka s rýží

Zpět na recept