Vaření.czReceptyHovězí roštěnec s ředkvičkami

Hovězí roštěnec s ředkvičkami

Minutka z roštěnce s přílohou z restovaných ředkviček a hnědým karamelizovaným máslem. Pokrm podáváme jako hlavní chod, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


0.00x
45 min

Ingredience

125 gmáslo
2 svazkyředkvička
3 plátkynízký roštěnec á 200g

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

příloha

3 hrstěsalát polníček

Postup přípravy

Steaky z nízkého roštěnce očistíme, osolíme, opepříme a hřbetem ruky zlehka poklepeme. Maso potřepeme olejem a necháme v chladu odležet. Ředkvičky očistíme a podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Polníček vypereme a osušíme.  Připravíme si hnědé zkaramelizované máslo. Do menšího a vyššího rendlíku nakrájíme máslo na kousky a při nízké teplotě zahříváme, dokud se nerozpustí. Vzniklou bílkovinovou pěnu v tomto případě nesbíráme (jako je u másla přepuštěného), ale za stálého míchání ji necháme u dna rendlíku zkaramelizovat do zlatové barvy a oříškové vůně. Poté ihned máslo odstavíme z tepla a přelijeme do sklenice. V momentu hnědnutí másla pracujeme rychle a  opatrně, abychom máslo nepřipálili.  Na rozpáleném oleji pečeme steky z rožštěnce z každé strany asi 3 - 4 minuty, poté je zabalíme do alobalu a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 10 - 15 minut dojít. Pánev s výpekem rozpálíme, podle potřeby přidáme několik kapek oleje a vložíme ředkvičky, které za stálého míchání ze všech stran opékáme asi 4 minuty. Pánev odstavíme z tepla, přidáme sůl a vmícháme zkaramelizované máslo. Steaky z roštěnce rozdělíme na porce, obložíme polníčkem a ředkvičkami a vše přelijeme rozpuštěným máslem z pánve. Jako přílohu zvolíme brambory připravené na oblíbený způsob.

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.

Kupujeme

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!

Špízy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí roštěnec s ředkvičkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena