Hovězí roštěnec s ředkvičkami

Minutka z roštěnce s přílohou z restovaných ředkviček a hnědým karamelizovaným máslem. Pokrm podáváme jako hlavní chod, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Steaky z nízkého roštěnce očistíme, osolíme, opepříme a hřbetem ruky zlehka poklepeme. Maso potřepeme olejem a necháme v chladu odležet. Ředkvičky očistíme a podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Polníček vypereme a osušíme. 

Připravíme si hnědé zkaramelizované máslo. Do menšího a vyššího rendlíku nakrájíme máslo na kousky a při nízké teplotě zahříváme, dokud se nerozpustí. Vzniklou bílkovinovou pěnu v tomto případě nesbíráme (jako je u másla přepuštěného), ale za stálého míchání ji necháme u dna rendlíku zkaramelizovat do zlatové barvy a oříškové vůně. Poté ihned máslo odstavíme z tepla a přelijeme do sklenice. V momentu hnědnutí másla pracujeme rychle a  opatrně, abychom máslo nepřipálili. 

Na rozpáleném oleji pečeme steky z rožštěnce z každé strany asi 3 - 4 minuty, poté je zabalíme do alobalu a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 10 - 15 minut dojít. Pánev s výpekem rozpálíme, podle potřeby přidáme několik kapek oleje a vložíme ředkvičky, které za stálého míchání ze všech stran opékáme asi 4 minuty. Pánev odstavíme z tepla, přidáme sůl a vmícháme zkaramelizované máslo.

Steaky z roštěnce rozdělíme na porce, obložíme polníčkem a ředkvičkami a vše přelijeme rozpuštěným máslem z pánve. Jako přílohu zvolíme brambory připravené na oblíbený způsob.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěnec s ředkvičkami

Zpět na recept