Hovězí polévka s červenou řepou

Recept na zdravou a dietní polévku z hovězího masa se zeleninou a červenou řepou. Polévku můžeme doplnit zakysanou smetanou a servírovat ji jako hlavní chod.


4.128x
160 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 lvoda
2 ksmrkev
2 ksšalotka
1 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
1 řapíkřapíkatý celer
1 snítkacelerová nať
10 kuličekcelý černý pepř
1 snítkahladkolistá petrželová nať
400 ghovězí hrudí s kostí
1 ksvakuovaná předvařená řepa

podle chuti

sůl
0.5 lžičkyhnědý cukr
rýžový ocet

na ozdobu

zakysaná smetana

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme hovězí vývar. Hovězí hrudí s kostí a kouskem tuku omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou velkou oloupanou cibuli, 3 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, sůl a vše přivedeme k varu. Tvořící se, vysráženou pěnu z masa odstraníme z hladiny vývaru, pak teplotu snížíme, přidáme snítku petrželové a celerové natě a zakryté zvolna vaříme, dokud maso nebude úplně měkké.

Mezitím očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kousky, šalotky rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na klínky. Takto připravenou zeleninu zprudka orestujeme na malém množství oleje, přidáme půl lžičky hnědého cukru, směs osolíme a za stálého míchání necháme krátce zkaramelizovat. Předvařenou řepu opláchneme a nakrájíme na půlkolečka.

Hotový hovězí vývar slijeme přes síto, maso natrháme nebo nakrájíme na kousky a odložíme stranou. Hovězí vývar přivedeme k varu, pak do něj vložíme orestovanou zeleninu, kterou povaříme doměkka. Nakonec do polévky přidáme nakrájenou červenou řepu a kousky masa. Vše necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a octem.

Hovězí polévku se zeleninou a masem můžeme podávat s pečivem a zakysanou smetanou jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí polévka s červenou řepou

Zpět na recept