Hovězí maso na bylinkách a kořenové zelenině

Tento recept se hodí například jako víkendový oběd, který zasytí a opravdu si na něm pochutnáte.


5.02x

Ingredience

1 kscibule
2 ksmrkev
1 kspetržel
4 lžíceslunečnicový olej
100 guzený bůček
700 ghovězí přední
1 hrstzelené bylinky
2 lžičkykoření na divočinu

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibulku na jemno, kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu oleje, rozpálíme, zarestujeme maso ze všech stran aby se zatáhlo, vyndáme na talíř.

Do tohoto hrnce dáme zarestovat uzený bůček (nebo slaninu), kořenovou zeleninu, po chvíli i cibulku. Přídáme zpět zatažené maso, bylinky, okořeníme a podlijeme vodou tak, aby ješte trčely špičky zeleniny a masa.

Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, v klasickém hrnci cca 3 hodiny, v tlakovém hrnci přibližně polovinu času. Poté ještě doladíme podle vlastní chuti. Je-li potřeba, lze zahustit omáčku lžící hladké mouky mouky rozmíchané v troše odebraného vývaru a řádně provaříme cca 5 minut. 

Hovězí maso na bylinkách a kořenové zelenině podáváme s oblíbebou přílohou, například rýží či bulgurem, posypeme zelenými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso na bylinkách a kořenové zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena