Houskový knedlík

Osvědčená klasika. Příloha ke všem možným omáčkám a masům.


3.5145x
90 min
5×

Postup přípravy

Housku pokrájíme na kostičky.

Z mléka, droždí a špetky cukru si připravíme kvásek, který po vykynutí vlijeme do promíchané sypké směsi. Nakonec vpracujeme rozšlehané vejce a na kostky pokrájenou housku.

Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Rozdělíme na dva stejné díly, vytvarujeme do šišek a ještě 10 minut necháme kynout. Lehce vpustíme do vroucí, osolené vody a vaříme 15 až 17 minut. Občas otočíme.

Po vyjmutí z vody knedlík propícháme vidličkou, aby rychleji odešla pára a můžeme servírovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houskový knedlík

Zpět na recept