Houbový koláč

Recept na velice dobrý a rychlý bezmasý koláč, který je dobrý teplý i studený. Lze vylepšit trochou slaniny.


2.9583x
45 min

Ingredience

1 svazekpetrželka
4 kscibule
300 gmozzarella
500 glistové těsto
750 ghouby čerstvé

podle chuti

česnek
sůl
rozmarýn
mletý pepř

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Cibulku a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky nasekáme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené žampiony či jiné čerstvé houby a chvíli restujeme, přidáme nasekané bylinky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Plech vyložíme rozváleným listovým těstem, okraje zvýšíme a dno těsta několikrát propícháme vidličkou. Lze použít jeden plech či formu, ale i malé zapékací mističky, jen bude s těstem více práce. Houbovou směs rozložíme na připravené těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou. Houbový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny. Okraje koláče by měly být zlatavé. Upečený houbový koláč necháme částečně vychladnout, nakrájíme a podáváme. Chutná skvěle jen tak k vínu, ale poslouží i jako rychlá večeře. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena