Houbový koláč

Recept na velice dobrý a rychlý bezmasý koláč, který je dobrý teplý i studený. Lze vylepšit trochou slaniny.


2.9583x
45 min

Postup přípravy

Cibulku a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky nasekáme.

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené žampiony či jiné čerstvé houby a chvíli restujeme, přidáme nasekané bylinky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme.

Plech vyložíme rozváleným listovým těstem, okraje zvýšíme a dno těsta několikrát propícháme vidličkou. Lze použít jeden plech či formu, ale i malé zapékací mističky, jen bude s těstem více práce.

Houbovou směs rozložíme na připravené těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou.

Houbový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny. Okraje koláče by měly být zlatavé.

Upečený houbový koláč necháme částečně vychladnout, nakrájíme a podáváme. Chutná skvěle jen tak k vínu, ale poslouží i jako rychlá večeře.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový koláč

Zpět na recept