Houbový buřtguláš

Houbová směs zahuštěná špekáčkem. Recept vypadá složitě, ale stojí za to jej vyzkoušet.


4.212x
60 min
1×

Postup přípravy

Nahrubo nasekanou cibuli osmahneme v hrnci na sádle do zesklovatění, zaprášíme sladkou paprikou a necháme přepěnit. Houby nakrájené na větší kusy (asi1,5 cm) vložíme do hrnce, dostatečně osolíme, přidáme lžičku drceného kmínu a špetku mletého nového koření. Vše za stálého míchání dusíme bez vody, až směs zhnědne a zmenší asi o čtvrtinu. Poté podlijeme 1 - 1,5 litrem vřelé vody, přidáme 1 malý rajský protlak a za občasného míchání vaříme asi 20 minut.

Mezitím sloupneme a pokrájíme na kostičky asi 1 cm velké 3 - 5 špekáčků (podle velikosti a chuti).

Teď přijde nejdůležitější fáze vaření. Nakrájené špekáčky osmahneme za neustálého protivného připalování na samostatné pánvičce, dokud nepustí zhruba polévkovou lžíci tuku. Poté vše vlijeme a vsypeme do hrnce s uvařenými houbami, což časově odpovídá přípravě špekáčků, a necháme ještě zhruba 10 minut povařit.

V této závěrečné fázi můžeme guláš dochutit kečupem nebo solí - zahuštění nám udělal tuk ze špekáčků.

Pro změnu můžeme před koncem přidat česnek nebo syrovou nakrájenou papriku.

Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
user-icon

autor Walmi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový buřtguláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká