Houbovo-mrkvové rizoto

Rizoto s houbami, zeleninou a dochucené nivou. Překvapivě chutný hlavní chod, který si mohou dopřát i vegetariáni.


4.816x
35 min
4×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kscibule
1 lžičkatymián
70 gniva
1 lžičkaolivový olej
3 ksvětší mrkev
1 plechovkasterilované houby
1.5 hrnkujasmínová rýže

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vhodíme do kastrolku. Přidáme lžičku soli a tymiánu, přikápneme trochu olivového oleje. Zalijeme vodou tak, aby byla asi 1,5 cm nad rýží. Rýži podusíme doměkka, trvá to 15 - 20 minut. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nivu nastrouháme nahrubo. Cibuli na rozpáleném oleji osmahneme, přidáme mrkev, houby, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a podusíme. Když je rýže uvařená, necháme ji trochu vychladit a vsypeme ji do misky. Přidáme houbovo-zeleninovou směs a promícháme. Nakonec přidáme nivu. Houbovo-mrkvové rizoto podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbovo-mrkvové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena