Houbové šunkofleky

Jednoduché a lahodné spojení hub, mletého masa, vajec a těstovin v jednom receptu. Šunkofleky trochu jinak.


4.630x
60 min
4×

Ingredience

4 lžíceolej
4 ksvejce
100-150 mlmléko
1 kscibule
1 balíčektěstoviny
150 geidam
1 lžícehladká mouka
0.5 lžičkydrcený pepř
1 ksčervená cibule
300 ghouby směs
200 gmleté maso (směs)

podle chuti

sůl
celý kmín

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Očištěné houby nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej, na kterém osmahneme cibuli. Přidáme houby i mleté maso. Vše osolíme, poprášíme kmínem a 10 minut restujeme. Pak směs podlijeme vodou a za občasného míchání je dusíme houby doměkka. Pokud se voda během dušení odpaří, přidáme trochu horké vody. Směs podle chuti přisolíme. Těstoviny (vřetena, vrtule) uvaříme v osolené vodě se lžící oleje "na skus", propláchneme a scedíme. Větší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymastíme olejem a na dno poklademe cibuli. Na cibuli přijde třetina těstovin, polovina masových hub, opět třetina těstovin a zbytek hub. Poslední vrstvou bude zbytek těstovin. Vejce rozkvedláme s mlékem, moukou, solí i pepřem a vaječnou směsí zalijeme připravené těstoviny. Houbové šunkofleky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přikryté přibližně 20 - 30 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na jemném struhadle. Ze šunkofleků sundáme víko, posypeme je sýrem a celým kmínem a ještě 5 minut zapékáme. Houbové šunkofleky podáváme se sladkokyselými sterilovanými okurkami a kečupem podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové šunkofleky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena