Houbové řízky se sýrem

Našli jste pravý žampion, borového hřiba nebo bedlu ? Připravte si z jejich klobouku křupavý řízek.


4.417x
20 min

Ingredience

2 ksvelký klobouček hub

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

trojobal

3 ksvejce
hladká mouka
1 špetkakypřící prášek
strouhaná houska
1 lžícejemně strouhaný parmazán

Postup přípravy

Klouboučky hub odřízneme od nožiček. Ty použijeme na sušení nebo do polévky. Kloboučky očistíme, nejlépe navlhčeným hadříkem. Nikdy je nemyjeme pod vodou. Hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem. Vejce rozšleháme se lžící parmazánu a podle potřeby osolíme. Kloboučky nejprve vložíme do vajec se sýrem, potom do hladké mouky, opět do vajec a nakonec je obalíme ve strouhané housce. Houby usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Smažené houbové řízky se sýrem podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem. Výborně chutnají s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Vyzkoušejte i další houbové recepty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové řízky se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena