Houbové rizoto se smetanou a slaninou

Recept na rychlé rizoto na pánvi na italský způsob.


5.05x
45 min

Postup přípravy

Slaninu podle našeho výběru (já doporočuji anglickou) nakrájíme na kostičky. Žampionům odtrhneme nožičku a omyjeme je, poté je nakrájíme na tenké plátky či kostičky, to už je na nás.

Nakrájenou slaninu osmahneme na hlubší pánvi. Po chvíli k ní přidáme žampiony a smažíme, dokud nepustí vodu a trochu se nescvrknou. Poté přidáme trochu oleje a rýži, kterou krátce osmahneme (asi 2 minuty). Přilijeme vývar či bujon a vaříme do té doby, dokud nám rýže nezměkne. Až se nám rýže zdá na skus tak akorát, vyvaříme z rizota vodu a na mírném ohni přidáváme smetanu (množství opět záleží na naší chuti).

Houbové rizoto vaříme, dokud se smetana nevsákne do rýže. Důležité je po celou dobu vaření rýži promíchávat! Rýže se nesmí připálit!

Houbové rizoto se smetanou a slaninou dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové rizoto se smetanou a slaninou

Zpět na recept