Hovězí plátky na houbách

Recept na opravdu jednoduchý oběd - hovězí plátky s rýží. Pokud nemáme houbové koření, není nutné ho dávat a přidáme více sušených hub.


4.69x
150 min
2×

Postup přípravy

Hovězí maso po stranách nakrojíme, aby se při restování nekroutilo a potom naklepeme. Maso poté posolíme, okmínujeme a poprášíme polohrubou moukou. Prášení moukou dělám přes sítko. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Maso prudce orestujeme na oleji, poté přidáme nakrájenou cibuli, popepříme a rozprostřeme po mase namočené sušené houby. Přidáme houbové koření, špetku tymiánu a dusíme za občasného podlévání.

Když je maso měkké, tak ho vyndáme a ze šťávy uděláme omáčku. Omáčku dělám bez jíšky, jen opražím do hněda na sucho polohrubou mouku a to přisypávám pomalu do šťávy. Postupně omáčku naředíme převařenou vodou a ochutíme solí.

Hovězí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží.
user-icon

autor Oblíbené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky na houbách

Zpět na recept