Houbová žemlovka

Sladké žemlovky jsou běžné, tak proč ne třeba houbová? Změna je přeci život.


3.170x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí. Houby očistíme a nakrájíma na kousky. Housky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Na tuku zpěníme cibuli. Přidáme houby a vše dusíme pod poklicí doměkka. Hotovou směs necháme vychladnout.

Do vychladlých hub přidáme žloutky, česnek utřený se solí a v mléce namočené žemle.

Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hmotu nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané sklovarné mísy a zvolna pečeme v předehřáté troubě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová žemlovka

Zpět na recept