Houbová žemlovka

Sladké žemlovky jsou běžné, tak proč ne třeba houbová? Změna je přeci život.


3.170x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí. Houby očistíme a nakrájíma na kousky. Housky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Na tuku zpěníme cibuli. Přidáme houby a vše dusíme pod poklicí doměkka. Hotovou směs necháme vychladnout. Do vychladlých hub přidáme žloutky, česnek utřený se solí a v mléce namočené žemle. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hmotu nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané sklovarné mísy a zvolna pečeme v předehřáté troubě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbová žemlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena