Houbová polévka

Výborná přesnídávková polévka plná hub. Naložené i čerstvé hřiby a žampiony, rajčata a zelí! Je to výborné!!


2.9733x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si houbový bujón: Očistíme hřiby, žampiony, nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě, až změknou. Potom přidáme omytou zeleninu – mrkev, celer, petržel – kterou jsme si nejdřív osmahli na másle dozlatova. Oloupeme rajčata a potom je spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji, až všechno změkne. Solené hříbky spaříme vařící vodou a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme bobkový list a prohřejeme. Na talíři zdobíme lžičkou smetany a zastříkneme citronovou šťávou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová polévka

Zpět na recept