Výborná přesnídávková polévka plná hub. Naložené i čerstvé hřiby a žampiony, rajčata a zelí! Je to výborné!!
Hodnocení
2.9
/ 5 (733x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
SůlNaN -
MásloNaN -
PetrželkaNaN -
Cibule2 ks
Žampióny500 g
CelerNaN -
Voda1 a 1/2 l
Rajče2 ks
CitronNaN -
Mrkev1 ks
PetrželNaN -
Kysaná smetana1/2 sklenice
Zelí1 sklenice
Zelí kysané2 sklenice
Bobkový listNaN -
Celý pepřNaN -
Hřiby7 ks
Hřiby2 sklenice
Postup přípravy
Připravíme si houbový bujón: Očistíme hřiby, žampiony, nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě, až změknou.
Potom přidáme omytou zeleninu – mrkev, celer, petržel – kterou jsme si nejdřív osmahli na másle dozlatova.
Oloupeme rajčata a potom je spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji, až všechno změkne.
Solené hříbky spaříme vařící vodou a nakrájíme na kousky.
Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme bobkový list a prohřejeme. Na talíři zdobíme lžičkou smetany a zastříkneme citronovou šťávou.