Houbová polévka

Výborná přesnídávková polévka plná hub. Naložené i čerstvé hřiby a žampiony, rajčata a zelí! Je to výborné!!


2.9733x
45 min

Ingredience

- -sůl
- -máslo
- -petrželka
2 kscibule
500 gžampióny
- -celer
1.5 lvoda
2 ksrajče
- -citron
1 ksmrkev
- -petržel
0.5 sklenicesmetana kysaná
1 sklenicezelí
2 sklenicezelí kysané
- -list bobkový
- -pepř celý
7 kshřiby
2 sklenicehřiby solené

Postup přípravy

Připravíme si houbový bujón: Očistíme hřiby, žampiony, nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě, až změknou. Potom přidáme omytou zeleninu – mrkev, celer, petržel – kterou jsme si nejdřív osmahli na másle dozlatova. Oloupeme rajčata a potom je spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji, až všechno změkne. Solené hříbky spaříme vařící vodou a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme bobkový list a prohřejeme. Na talíři zdobíme lžičkou smetany a zastříkneme citronovou šťávou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena