Houbová pizza

Vyzkoušeli jste již houbovou pizzu doma? Pokud ne, určitě ji zkuste, je velmi chutná.


3.145x
75 min

Ingredience

1 lžičkacukr
sůl
2 lžičkytymián
4 ksrajče
4 lžícekečup
21 gdroždí
100 ghlíva ústřičná
125 gmozzarella
250 gžampiony
1 lžíceolivový olej
300 ghladká mouka
2 lžícerajský protlak
mletý černý pepř

Postup přípravy

Do velké mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, cukr, špetku soli, olivový olej a zalijeme 150 ml teplé vody. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut na teplém místě kynout. V polovině kynutí těsto vařečkou propracujeme. Rajčatový protlak s kečupem smícháme, přidáme sůl, pepř a tymián. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Hlívu opatrně oškrábeme a rozčtvrtíme. Rajčata křížem nařízneme, spaříme horkou vodou a sloupneme. Pak je rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Mozzarellu dáme na síto okapat. Těsto znovu prohněteme a na vymazaném plechu plechu na dva kruhy o průměru asi 28 cm. Potřeme je kečupovou směsí, přičemž ponecháme asi 1/2 cm volný okraj. Na ni rozdělíme houby, rajčata a nakonec mozzarellu pokrájenou na tenké plátky. V předehřáté troubě na 200°C pečeme houbovou pizzu zhruba 25 minut. Upečenou houbovou pizzu podáváme s bílým vínem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbová pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena