Hospodské ovarové koleno

Máte rádi pořádný "flák" masa a nejlépe vepřové koleno? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!


3.4124x
0
7×

Postup přípravy

Koleno důkladně omyjeme a spaříme vroucí vodou. Neloupanou cibuli také omyjeme a odkrojíme s kořínky a začistíme horní část. Česnek oloupeme. Pokud chceme vývar z kolena použít jako základ pro polévku, můžeme přidat i mrkev, petržel a celer. Zeleninu do vývaru vkládáme celou. Nakrájenou až před dovařením.

Koleno vložíme do hrnce odpovídající velikosti. Přidáme koření (pro lepší chuť můžeme koření opražit na suché pánvi), cibuli, česnek, vegetu, sójovou omáčku a vše zalijeme vodou. Koleno musí být ponořeno. Zakryjeme poklicí a dáme vařit. Podle potřeby doléváme vodu a zvolna jej vaříme doměkka.

Pokud jej chceme mít dříve uvařeno, můžeme kůži na několika místech naříznout a místy maso lehce naříznout až ke kosti. Uvařené maso by mělo téměř odpadávat od kosti.

Hotové koleno necháme vychladnout a v žádném případě do něj nepícháme. Kůžičku ozdobně nařízneme. Třeba do tvaru mřížky.

Rozpálíme si fritovací hrnec. Jestli je dostatečně velký, vložíme do něj celé koleno i s kostí. V případě, že je malý, obereme odpadávající kusy od kosti a smažíme je. Hlavní je vysmažit na kůžičce zlatavou křupavou kůrčičku.

Hotové kolenonebo jen maso, podáváme na stylovém dřevěném prkénku s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, kečupem a čerstvým chlebem. Pro dobrý pocit můžeme přidat i zeleninu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hospodské ovarové koleno

Zpět na recept