Recept na ochucené máslo, tentokrát hořčicí. Použijeme rovnou dva druhy a doplníme mletým muškátovým oříškem. Hořčicové máslo se hodí zejména na pečené maso, nejrůznější steaky, ale fajnšmekři si jej klidně namažou i na čerstvě upečený domácí chléb.
Jak ušetřit při pečení? Zkuste recept na domácí máslo krok za krokem
Výroba domácího másla se vyplatí. Naučíme vás ho krok za krokem. A co bude potřeba? Jen smetana ke šlehání.

Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem
Bylinkové máslo skvěle chutná na grilovaném masu, pečené rybě, bramborách, ale klidně i jen tak na rozpečené bagetě. Recept je velmi snadný, přitom působí na každém pokrmu luxusním dojmem. A bylinky můžeme obměnit podle libosti - třeba v tomto období se nabízí medvědí česnek, řeřicha nebo pažitka.

Věděli jste, že celá semena hořčice nemají žádné aroma? Ale stačí je rozemlít, tepelně upravit a rázem je jejich chuť velmi výrazná. Jak z hořčičných semen získáváme dijonskou, bordeausxkou či anglickou hořčici?

Autor:admin_vareni

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena