Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.
Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe.
Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.
Dnes jsem se rozhodla pro upečení buchet. Nevěděla jsem ale jaké. Potom jsem našla váš recept a rozhodla jsem se že ho zkusím. Místo citrónové kůry jsem přidala citrónové cukr a místo masla jde dala přibližně 120ml oleje a zadelala. Po vykynuti mě těsto mile překvapilo. Krásně vlacne a skvěle se sním pracovalo. Odkrajovala jde si ho přímo s misky. Tyto buchty budu dělat i do budoucna a třeba je i doporucim. Děkuji za super recept.
Hanka
Lepší jsem nejedla
Vynikající!!! Díky sádlu jsou buchty křupavé, nejsou sladké a s povidly či třešňovou marmeládou nemají konkurenci.
Kimmi
Komentář k receptu Honzíkovy české buchty
Je to dobrý recept , je lehký a potom jsou z toho dobré buchty :)
Ana
Komentář k receptu Honzíkovy české buchty
Dělala jsem podle receptu, je ok. jen v něm není sůl, kterou do kynutého těsta dávám, neuvědomila jsem si to a je to v těstě poznat.
pampeliska67
Skvělé
Tyhke buchty jsou opravdu výtečné já jako antitalent na kynuté těsta smekám krásně mi vykynulo ani sem s ním neměla tolik práce jako jindy.Moc děkuji