Holandský řízek

Recept na smažený řízek. Tentokrát ze sekaného bůčku a sýra. Řízek doporučuji s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


4.0451x
60 min
36×

Postup přípravy

Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou. Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet. Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky. Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.


Další recepty na holandský řízek


Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem


Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.


Snadný


Zahřešte si: Nejlepší recepty na dozlatova smažená jídla


Geniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.


Zahřešte

user-icon

autor MikyK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holandský řízek

Zpět na recept