Roštěnkový řízek

Vyzkoušejte netradiční recept na řízky z hovězí roštěné.


4.828x
20 min
5×

Postup přípravy

Plátky roštěnek zbavíme blan, velmi tence je rozklepeme osolíme a opepříme. Pokud budou kusy masa příliš velké, můžeme je rozdělit na poloviny. Potom je vložíme do marinády a necháme alespoň 2 dny odležet.

Příprava marinády. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí a citronovou šťávou. Nakonec do marinády vmícháme olivový olej.

Odleželé roštěnky neočišťujeme od marinády a obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme jen krátce v rozpálené vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce.

Pro úspěch tohoto receptu je důležité použít vyzrálé maso, dodržet dobu marinování a smažení.

Roštěnkové řízky podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnkový řízek

Zpět na recept