Roštěnkový řízek

Vyzkoušejte netradiční recept na řízky z hovězí roštěné.


4.828x
20 min
5×

Ingredience

2 plátkyhovězí roštěná

marináda

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
150 mljogurt
1 lžičkahořčice
1 lžíceostrý kečup

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

2 ksvejce
hladká mouka
strouhaná houska

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Plátky roštěnek zbavíme blan, velmi tence je rozklepeme osolíme a opepříme. Pokud budou kusy masa příliš velké, můžeme je rozdělit na poloviny. Potom je vložíme do marinády a necháme alespoň 2 dny odležet. Příprava marinády. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí a citronovou šťávou. Nakonec do marinády vmícháme olivový olej. Odleželé roštěnky neočišťujeme od marinády a obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme jen krátce v rozpálené vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce. Pro úspěch tohoto receptu je důležité použít vyzrálé maso, dodržet dobu marinování a smažení. Roštěnkové řízky podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnkový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena