Pečené kuřecí řízky

Vyzkoušejte recept na zdravější přípravu řízků. Budete překvapeni, jak skvěle chutnají, jsou šťavnaté a křupavé na povrchu, i když jsou pečené jen v troubě.


5.016x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si dáme do větší misky zakysanou smetanu, přidáme vejce, plnotučnou hořčici, koření, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme.

Kuřecí prsa si nakrájíme na tenčí a menší plátky, z jednoho prsa uděláme cca 3 - 5 malých řízečků. Všechny pak lehce osolíme a dáme do misky s připravenou marinádou, pořádně promícháme, aby byly všechny plátky obaleny. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice nakřehnout, stačí alespoň pár hodin, ideálně však přes noc.

Poté si nachystáme strouhanku a nastrouháme do ní na jemno sýr, a to nejlépe parmezánového typu, ale lze použít i goudu či eidam.

Každý plátek masa pak obalíme ve strouhance se sýrem, položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud zbude marináda na dně misky a i trochu strouhanky se sýrem, můžeme vytvořit placičku a přidat ji k řízkům.

Na každý řízeček pak položíme tenoučký plátek másla. Vložíme do rozehřáté trouby na 175°C. Po 15 minutách vyndáme, řízky otočíme a dáme je dopéct zpátky do trouby dozlatova.

Pečené kuřecí řízky podáváme s bramborovou kaší či salátem.

Jak správně smažit řízky?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuřecí řízky

Zpět na recept