Pečené kuřecí řízky

Vyzkoušejte recept na zdravější přípravu řízků. Budete překvapeni, jak skvěle chutnají, jsou šťavnaté a křupavé na povrchu, i když jsou pečené jen v troubě.


5.016x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si dáme do větší misky zakysanou smetanu, přidáme vejce, plnotučnou hořčici, koření, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenčí a menší plátky, z jednoho prsa uděláme cca 3 - 5 malých řízečků. Všechny pak lehce osolíme a dáme do misky s připravenou marinádou, pořádně promícháme, aby byly všechny plátky obaleny. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice nakřehnout, stačí alespoň pár hodin, ideálně však přes noc. Poté si nachystáme strouhanku a nastrouháme do ní na jemno sýr, a to nejlépe parmezánového typu, ale lze použít i goudu či eidam. Každý plátek masa pak obalíme ve strouhance se sýrem, položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud zbude marináda na dně misky a i trochu strouhanky se sýrem, můžeme vytvořit placičku a přidat ji k řízkům. Na každý řízeček pak položíme tenoučký plátek másla. Vložíme do rozehřáté trouby na 175°C. Po 15 minutách vyndáme, řízky otočíme a dáme je dopéct zpátky do trouby dozlatova. Pečené kuřecí řízky podáváme s bramborovou kaší či salátem.


Jak správně smažit řízky?


Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli


Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.


Ty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuřecí řízky

Zpět na recept