Olomoucký řízek plněný šunkou a tvarůžky

Recept na skvělý vepřový řízek plněný šunkou a tvarůžky, který zvládne i začínající kuchařinka. Vynikající inspirace na oběd nebo večeři s přáteli či rodinou.


4.7119x
30 min
6×

Ingredience

12 plátkůšunka
6 plátkůvepřová kýta
2 balíčkyolomoucké tvarůžky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřovou kýtu naklepeme přes fólii na plátky, osolíme a opepříme. Olomoucké tvarůžky nastrouháme struhadlem na hrubo.

Na vepřové maso poklademe na každý plát dva plátky šunky a zasypeme silnou vrstvou nastrouhaných olomouckých tvarůžků. Vepřové plátky nyní důkladně zavineme a obalíme v trojobalu.

Na rozpáleném oleji pak smažíme olomoucké řízky pěkně dozlatova.

Olomoucký řízek plněný šunkou a tvarůžky doporučuji podávat s brambory v jakékoliv úpravě.

Jak správně smažit řízky?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olomoucký řízek plněný šunkou a tvarůžky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká