Holandské fondue

Skvělý a opravdu typický pokrm holandské kuchyně.


2.91044x
30 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
máslo
3 dlpivo
500 ggouda
1 lžícekukuřičná mouka
kajenský pepř

Postup přípravy

Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem, naplníme sýrem a pivem a velmi pomalu zahříváme, až se sýr roztaví.

Do takto připravené směsi přidáme utřený česnek, sůl, pepř, mouku rozmíchanou ve lžíci piva a mícháme do zhoustnutí.

Holandské fondue udržujeme stále teplé na lihovém vařiči uprostřed stolu tak, aby si každý mohl v sýrové omáčce namáčet kousky bagety na dlouhé vidličce.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holandské fondue

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.