Hnětený celozrnný chléb

Celozrnné chleby rozhodně patří mezi zdravější varianty pečiva. Tento je opravdu jednoduchý.


3.073x
150 min

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s cukrem a zalijeme 150 ml vlažné vody. Tím vytvoříme kvásek, který necháme vzejít.

Z poloviny mouky a vzešlého kvásku zaděláme těsto, které necháme pod fólií potřenou olejem asi 30 minut odpočinout.

Potom do těsta vpracujeme zbylou mouku, vodu, sůl a olej, těsto důkladně propracujeme, opět zakryjeme fólií s olejem a necháme asi hodinu kynout.

Poté znovu dobře prohněteme, těsto rozdělíme na poloviny a vytvarujeme dva bochníky, které položíme na plech. Necháme ještě 20 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 220°C a hnětené celozrnné chleby v ní 25 minut pečeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hnětený celozrnný chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.