Hned měkké vánoční perníčky

Recept na perníčky, které jsou opravdu hned po upečení krásně měkké a vydrží jim to až do Vánoc.


4.7230x
60 min
6×

Postup přípravy

Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!


Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce.


ReceptyNa vál nasypeme prosátou mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce.


Použijeme 2 malá vajíčka, nebo jedno velké. Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet.


Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkké. Co si je krásně nazdobit. Nechte se inspirovat zde


Recept na linecké těsto krok za krokem


 


Perník a perníčky


Přestože se v poslední době objevují stále nové a nové druhy moučníků a perníků, mnoho z nás často raději sáhne k osvědčeným receptům našich babiček. K takovým patří bezpochyby perníky a drobné perníčky.


Perník


Tradiční linecké


(doba přípravy 45 min)


Tradiční


 

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hned měkké vánoční perníčky

Zpět na recept