Recept na perníčky, které jsou opravdu hned po upečení krásně měkké a vydrží jim to až do Vánoc.
2 ks | vejce |
100 g | máslo |
1 lžíce | kakao |
3 lžíce | med |
120 g | cukr moučka |
300 g | hladká mouka |
0.5 balíčku | kypřící prášek do perníku |
1.5 lžičky | perníkové koření |
na potření | |
---|---|
1 ks | bílek |
Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!
Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce.
Na vál nasypeme prosátou mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce.
Použijeme 2 malá vajíčka, nebo jedno velké. Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet.
Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkké. Co si je krásně nazdobit. Nechte se inspirovat zde
Přestože se v poslední době objevují stále nové a nové druhy moučníků a perníků, mnoho z nás často raději sáhne k osvědčeným receptům našich babiček. K takovým patří bezpochyby perníky a drobné perníčky.
(doba přípravy 45 min)
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.