Vaření.czReceptyHned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Recept na perníčky, které jsou opravdu hned po upečení krásně měkké a vydrží jim to až do Vánoc.


4.7231x
60 min
6×

Postup přípravy

Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!

Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce.

ReceptyNa vál nasypeme prosátou mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce.

Použijeme 2 malá vajíčka, nebo jedno velké. Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet.

Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkké. Co si je krásně nazdobit. Nechte se inspirovat zde

Recept na linecké těsto krok za krokem

 

Perník a perníčky

Přestože se v poslední době objevují stále nové a nové druhy moučníků a perníků, mnoho z nás často raději sáhne k osvědčeným receptům našich babiček. K takovým patří bezpochyby perníky a drobné perníčky.

Perník

Tradiční linecké

(doba přípravy 45 min)

Tradiční

 

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hned měkké vánoční perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena