Hlíva v pikantní omáčce

Milovníci houbových receptů nemusí čekat na hlavní houbovou sezonu. Hlívu běžně koupíme v supermarketech po celý rok.


3.177x
30 min
2×

Ingredience

500 ghlíva ústřičná

omáčka

3 stroužkyčesnek
sůl
80-100 gmáslo
1 lžíceocet
2 kscibule
100 mlbílé víno
50 ghladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0.5 kostkyMasox

podle potřeby

voda
Solamyl

příloha

pečivo

Postup přípravy

Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky.

Hlívy pokrájíme na větší kusy, dáme je do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut, vodu potom scedíme. Ve čtvrt litru horké vody rozpustíme půl kostky Masoxu a necháme vychladnout.

Máslo rozpustíme na pánvi a osmahneme na něm cibuli, smažíme než zesklovatí. Přidáme česnek a chvíli s cibulí smažíme. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme také osmahnout .

Zalijeme vychladlým vývarem, přilijeme trochu studené vody a přivedeme k varu, krátce povaříme. Do omáčky nalijeme bílé víno, přidáme koření a znovu za stálého míchání chvíli vaříme. Nakonec osolíme, okyselíme octem.

Pokud by byla omáčka málo hustá, zahustíme ji trochou vody, ve které rozmícháme lžičku Solamylu. Nakonec do omáčky vložíme uvařené houby, necháme v omáčce prohřát a ihned podáváme.

Hlívu v pikantní omáčce podáváme s pečivem, nejlépe opečeným toustovým chlebem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva v pikantní omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.