Hlíva v pikantní omáčce

Milovníci houbových receptů nemusí čekat na hlavní houbovou sezonu. Hlívu běžně koupíme v supermarketech po celý rok.


3.177x
30 min
2×

Postup přípravy

Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky.

Hlívy pokrájíme na větší kusy, dáme je do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut, vodu potom scedíme. Ve čtvrt litru horké vody rozpustíme půl kostky Masoxu a necháme vychladnout.

Máslo rozpustíme na pánvi a osmahneme na něm cibuli, smažíme než zesklovatí. Přidáme česnek a chvíli s cibulí smažíme. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme také osmahnout .

Zalijeme vychladlým vývarem, přilijeme trochu studené vody a přivedeme k varu, krátce povaříme. Do omáčky nalijeme bílé víno, přidáme koření a znovu za stálého míchání chvíli vaříme. Nakonec osolíme, okyselíme octem.

Pokud by byla omáčka málo hustá, zahustíme ji trochou vody, ve které rozmícháme lžičku Solamylu. Nakonec do omáčky vložíme uvařené houby, necháme v omáčce prohřát a ihned podáváme.

Hlívu v pikantní omáčce podáváme s pečivem, nejlépe opečeným toustovým chlebem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva v pikantní omáčce

Zpět na recept